Едно капаче - една надеж 2017

ООУ Кирил и Методиј се приклучува кон хуманитарно-еколошката акција „Едно капаче - една надеж“. Главна и единствена цел е да се собираат што е можно повеќе пластични капачиња, кои се испраќаат во Турција, каде се рециклираат и за количина од 250 кг. се добива една инвалидска количка, која се донира на семејство што има потреба од истата.