Дом за стари лица „Руски“ 2017

Во рамките на планираните активности по повод претстојниот патронен празник на ООУ Кирил и Методиј, реализирана беше хуманитарна посета на Домот за стари лица „Руски“ во населбата Ченто. Учениците од одделенска настава од Стајковци и Страчинци им подарија кошници полни овошје на станарите и се претставија со кратки рецитали. Дружењето за момент им го развесели престојот во домот на старите лица, кои им се заблагодарија на учениците за ваквиот искрен и, пред сé, хуман гест.