Меморијални игри 2017

Во пресрет на патрониот празник на ООУ Кирил и Методиј и во чест и сеќавање на нашиот соученик и другар, Иван Илиев, од 15-19.05.2017 во централното и подрачното училиште се одржуваат 2-те Меморијални спортски игри, на кои учениците од Стајковци и Страчинци меѓусебно се натпреваруваат во одбојка, кошарка, фудбал, пикадо и шах.