Прием на првачињата 2017

Секоја година, првата седмица од октомври е посветена на децата под мотото „Детска недела“. По тој повод, во нашето училиште се организираа низа активности, меѓу кои и свечена приредба за прием на нашите првачиња во Детската организација. Со тоа, тие ги добиваат истите права и должности како и сите деца во светот.