Еко-самит 2017

Претставници од нашето училиште учествуваа на шестиот Еко-самит во организација на здружението „ОХО“, во соработка со Министерството за образование и наука.
Еко-самитот е дел од програмата Интеграција на еколошката едукација во македонскиот образовен систем, на кој беа доделувани наградите за „Зелено знаме“ и признанија за бронзено и сребрено ниво.
Нашето училиште се закити со признание за сребрено ниво, при што доби можност за учество во нов проект, ЕКО-ПАКЕТ, за селектирање отпад од амбалажен тетрапак.