Регионален натпревар по информатика 2018

На регионалниот натпревар по информатика кој се одржа на 11.03.2018 на факултетот ФИНКИ во Скопје, нашите ученици ги постигнаа следните резултати:

- Елена Апостоловска (VI одд.) - 3 место;
- Александар Димковски (VII одд.) - пофалница за успешно учество. 

Елена Апостоловска ќе продолжи со учество на државниот натпревар по информатика, кој ќе се одржи во периодот од 23-25.03.2018 година.

Учениците се под менторство на наставникот по информатика, Благородна Сотиров.