Полуматурски танц 2019

На 06.06.2019 година, на плоштадот во Автокоманда, под покровителство на општина Гази Баба, во соработка со училиштето за танци „Еурека“, се организираше полуматурски танц на учениците од сите основни училишта во Гази Баба - ОД ПОЛУМАТУРА ДО ТАНЦ-КУЛТУРА.

Учениците го одиграа својот полуматурски танц, кој симболизира радосен премин од детство кон тинејџерски години, со акцент на меѓусебното дружење. 

Пред присутните ученици, директори на основните училишта, наставниците и гостите се обратија директорката на „Еурека", Катерина Јолаковска и градоначалникот на Гази Баба, Борис Георгиевски, кои на полуматурантите им посакаа успешно продолжување на своето образование.