Европа зема здив 2019 - 2

Проект Еразмус+: Европа зема здив / Erasmus+ Project: Europe Takes a Breath

19.11.2019

Втор ден Крит наменет за наука...Посета на Природно - научниот универзитет, на Институтот за хемија...Глобалното затоплување, загадувањето на воздухот и стратегиите за зачувување на животната средина приоритетни на Институтот...Хемијата ни стана реалност, а ние воодушевени од можностите што ги нуди и од креативноста на професорите...Голема е лекцијата што сите ја научивме денес...воздухот е ист за сите и нема политички граници...каква иднина ќе креираме зависи од сите нас...малите чекори за животната средина, кои ние ги преземаме денес, имаат огромно значење за генерациите што допрва ќе се родат...и така креирајќи подобра иднина, одбравме и лого за "Европа зема здив"...