Меѓучовечките релации го креираат нашиот живот 2020

На денешната обука за подобрување на климата во училиштето, мотивацискиот говорник, професор и директор, г-ѓа Наде Молеровиќ, говореше за тоа како меѓучовечките релации го креираат нашиот живот.
Притоа истакна кои се 10-те клучни фактори за создавање добри односи со другите луѓе, кои се карактеристиките на емоционално-интелигентните лидери и како да ги надминеме негативните емоции на работното место.
Се запознавме и со стратегии за успешно менаџирање на личниот и професионалниот баланс, кои се предуслов за водење хармонизиран живот, со изразена почит кон работата на секој вработен и воспоставување позитивна клима во работата на училиштето.