2-ри Април - Меѓународен ден на книгите за деца

Овој ден е востановен од УНЕСКО во чест на литературата за деца, а воедно се одбележува и роденденот на писателот Ханс Кристијан Андерсен. Тој е авторот на многу незаборавни бајки: Грдото пајче, Девојчето со кибритчиња, Царевата нова облека и др. каде што ја преточил неговата хуманост и добрина за сите деца во светот.

Следете ги линковите за избор на омилена книга за деца,  воедно и омилен жанр и напишете го Вашиот избор на е-адреса: biblioteka01@yahoo.com

Линк за II одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1hUNbs50EFCR67x4cY7V9n_ko-lgy_vL3

Линк за III одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1xuyANAkdNf2V5bzKRyhzzM7jDijDAW9q

Линк за IV одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1qH_stUFcJicJppJ9-tUTiOVyfM8lrf3J

Линк за V одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1H0z-wucqhrESYJYfw9AtcQtmfpNjIPmc

Линк за VI одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1IkRPZ7aJ562J0g7BxAnWyjSONd5vaLGO

Линк за VII одд. - https://drive.google.com/drive/folders/1yvru7P6V5aENDVDMlbEb6y6SNO_oU4nJ

Линк за VIII одд. - https://drive.google.com/drive/folders/15uqM4n7ONQ8q2Zq88bTrelArsOtDxQ-T

Линк за IX одд. -  https://drive.google.com/drive/folders/1pOp-pyMmFdBAz_gXYL4RtbPE-q3qejj9

Со книгата можеш да патуваш низ целиот свет и да уживаш во удобноста на својот дом.