Одбележување на револуционерното дело на Гоце Делчев

Учениците од VIII и IX одделение, заедно со предметниот наставник по историја, Благица Србиновска, ни подготвија презентација за денешниот ден, 4-ти Мај, посветен на Гоце Делчев. 

„Душата на македонската организација беше Гоце Делчев - тој балкански Гарибалди - тип на неуморен народен револуционер", напишал Н. Рогдаев, еден од дописниците, меѓу големиот број европски и американски весници кои пишувале за загинувањето и револуционерното дело на Гоце Делчев.

Повеќе информации прочитајте на дадениот линк: