Интернационален поетски конкурс "Des mots pour notre terre"

Резултати од интернационалниот конкурс за поезија на француски јазик "Des mots pour notre terre", во организација на Центарот за УНЕСКО во Франција.

Бронзен медал и дипломи ќе добијат нашите поетеси, кои се пласираа на листата на лауреати.

Во категорија 9-12 години:

4-то место - Ива Димовска

11-то место - Ева Христова

12-то место - Сара Томовска

Во категорија 13-15 години:

4-то место - Елена Апостоловска

6-то место - Јована Јовановска

Честитки за успехот на нашите франкофони!