Креативен круг „Иднината на образованието“

Како дел од проектот „Лице в лице со граѓаните“ на 24.09.2020 се одржа онлајн активност - Креативен круг на „Лице в лице“ за кокреирање нова општествена реалност под наслов „Иднината на образованието“, на која учествуваа Министерката за образование и наука, Мила Царовска, образовни експерти од различни институции од земјава и странство и директорката на ООУ „Кирил и Методиј“ - Стајковци, Анита Ангеловска. Говорниците на овој креативен круг на „Лице в лице“ дискутираа за клучни прашања при дизајнирање на едукативните процеси. Исто така свои рефлексии споделија сите учесници на настанот (наставници, ученици, медиуми, уметници, дизајнери и други учесници).