"ЕСЕН ВО ГАЗИ БАБА“ / „ЕСЕЈ ВО ЕСЕН“

Сара Томовска, 8-1

ООУ „Кирил и Методиј“ – Стајковци

ментор: Марина Димоска

Кристина Дукоска, 9-2

ООУ „Кирил и Методиј“ – Стајковци

ментор: Маја Медарска

Општина Гази Баба, генерален покровител, Сојуз за грижи и воспитување на децата на Македонија, коорганизатор и ООУ „Григор Прличев“, домаќин на 6. Книжевна манифестација „Есен во Гази Баба“, по повод 3 Ноември - Денот на Општина Гази Баба, ги објавуваат резултатите од традиционалниот литературен конкурс „Есеј во есен“ за основните училишта на ниво на Град Скопје. „Кирил и Методиј“- Стајковци со две награди. Честитки за учениците и нивните ментори!