Светски ден на здравјето

"ЗАЕДНО, ЗА ПОПРАВЕДЕН И ПОЗДРАВ СВЕТ" ЗА СИТЕ Е МОТОТО ПОД КОЕ ГОДИНАВА ГО ОДБЕЛЕЖУВАМЕ СЕДМИ АПРИЛ - СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО И ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ.
НАШИТЕ НАЈМАЛИ И НАЈМИЛИ УЧЕНИЦИ ОД ООУ "КИРИЛ И МЕТОДИЈ“ - СТАЈКОВЦИ УПАТУВААТ ОХРАБРУВАЧКИ ВИДЕО ПОРАКИ ДО СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ И ДО БОЛНИТЕ И НИВНИТЕ СЕМЕЈСТВА. ТИЕ ВЕЛАТ... Да се биде доктор, не е работа, туку живот… Кога ќе спасиш еден живот, тогаш си херој, кога ќе спасиш многу животи, тогаш си доктор…
СО СВОЈА ПОРАКА НИ СЕ ОБРАТИ И ПРВИОТ ЧОВЕК НА ОПШТИНАТА, НАШИОТ ГРАДОНАЧАЛНИК, БОРИС ГЕОРГИЕВСКИ, КОЈ ВОЕДНО Е И ЗДРАВСТВЕН РАБОТНИК
НЕКА Е ЧЕСТИТ ДЕНОТ НА СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ - ХЕРОИТЕ НА НАШЕТО ВРЕМЕ!!!
ВИ ПОСАКУВАМЕ МНОГУ ЗДРАВЈЕ НА СИТЕ!!!