Виртуелна посета на Собранието

Денес, учениците од IV, V, VIII и IX одд., проследија виртуелна обиколка на Собранието на РСМ, преку која се запознаа со функционирањето на Собранието, како носител на законодавната власт во нашата држава. Виртуелната посета на Собранието е изработена со цел да ги сподели сите детали за објектот, од неговата изградба, простории, нивното значење.