Меѓународен стрип салон „Велес 2021“

Објава за награда - Најдобар стрип на конкурсот Меѓународен стрип салон „Велес 2021“

Нашата ученичка Елена Апостоловска е добитник на наградата:
НАЈДОБАР СТРИП, во својата категорија, за стрипот „ПРОНАЈДИ ЈА СВОЈАТА СРЕЌА“ на КОНКУРСОТ НА
МЕЃУНАРОДНИОТ СТРИП САЛОН „ВЕЛЕС 2021“, под менторство на наставникот по ликовно, Ели Чочова.

На конкурсот беа пријавени 161 (сто шеесет и еден) стрип од разни земји.

Свеченото доделување на наградата ќе биде во петок (20.08.2021), во Велес.

Честитки, да се множат награди и успеси понатаму!