Чествување на 150-годишнина од раѓањето на Гоце Делчев

Пред 150 години на денешен ден (04.02.1872 година), во Кукуш е роден Гоце Делчев, наш великан, културен деец и револуционер. Остануваат врежани во нас неговите зборови: "Јас го разбирам светот како поле за културен натпревар помеѓу народите". Нашите ученици го одбележаа овој светол датум и продолжуваат по неговите стапки.