Меѓународен ден на спортот, 6-ти април

Учениците од трето, четврто и петто одделение се натпреваруваа во неколку спортски дисциплини: одбојка, играње шах, фудбал, вртење хулахоп, скокање на јаже и го одбележаа Меѓународниот ден на спортот - 6-ти април.