Завршна средба од виртуелна мобилност „Европа зема здив“

На завршната средба од виртуелната мобилност во рамки на Еразмус+ проектот „Европа зема здив“, учениците изработуваа дигитални постери на тема „Вселената е наша иднина“. Учениците имаа можност да истражуваат дали има планети слични на Земјата, со атмосфера, на кои може да има вода, каде би можело да има живот во иднината. Потоа следуваше презентирање на дигиталните постери од страна на сите земји. Наставниците имаа координативен состанок на кој дискутираа за идни активности од проектот.

За успешна реализација на 5-дневната виртуелна мобилност, учество зедоа директорот на училиштето, м-р Анита Ангеловска, Елена Темелкоска – психолог, Емилија Георгиевска -педагог, наставниците: Биљана Арсова- координатор на проектот, Марина Димоска, Ели Чочова, Бисерка Мухиќ, Маја Цекова, Александар Тасевски, Елена Антонова, Фатон Ганиу, Јасмина Јездиќ, Даниела Наумовска, Дијана Илиевска, Адријана Сандева, Александра Наќева, Огнен Симиќ, Вера Стојаноска и Габриела Постоловска.

Учениците: Марко Илиевски (VI-1), Мила Ангеловска (VII-1), Ана Колевска (VII-1), Тамара Јордановска (VII-1), Јана Величковска (VII-1), Даријан Величковски (VII-1), Мелани Коцева (VII-1), Илина Коцева (VII-1), Андреј Лефтеров (VII-1), Марко Цветковски (VII-1), Јана Милановска (VII-2), Благојче Величковски (VII-2), Немања Јорданов (VII-2), Александар Додевски (VII-2), Тефан Милковски (VII-2), Јована Николовска (VII-2), Софија Чупаригова (VIII-1), Сара Јованчевска (VIII-1), Вероника Митевска (VIII-1), Козарова Мелани (VIII-2), Михаела Јакимовска (VIII-2), Исра Џемаили (VIII-3), Ева Христова (IX-1), Јана Петровска (IX-1) и Сара Исени (IX-3) со својата исполнителност, креативност и инвентивност придонесоа за ефикасна реализација на сите активности од виртуелната мобилност.