Музичка работилница" Фамилија Металковци"

Денес нашите ученици од IV и V одделение беа дел од Музичката работилница "Фамилија Металковци" која се оддржува во Македонска Филхармонија.

Прекрасен интерактивен едукативен концерт со музичари од брас секцијата кои ги запознаваат учениците со специфичниот звук и карактер на лимените дувачки инструменти.